Antiparàsits: Salut del Gos a la Primavera
març 27, 2018
TASQUES DEL MES, MAIG
maig 1, 2018

Tasques Abril

Meravellosa primavera

La primavera en tota la seva expressió, amb floracions explosives... i temps inestable, fins i tot amb risc de gelades a segons quines regions i calor a d'altres, on el reg no pot faltar. No ho oblidis!

TASQUES DEL MES DE MARÇ

✓ Plantar. Les temperatures d'abril són suaus encara i sol ploure, pel que és un mes ideal per plantar coníferes en contenidor, tanques, vivaces i anuals de primavera-estiu.

✓ Sembrar. És el millor moment per a la sembra directa de llavors de plantes anuals al jardí, i d'hortalisses i herbes aromàtiques a l'hort.

✓ Escardar. Erradica les males herbes abans que germinin.

✓ Vigilar les plagues. La primavera també ha arribat per elles i estan més actives que mai al jardí i l'hort.

Ceanothus repens

Grevillea juniperina

Crataegus "Paul's Scarlet"

Croton

Aclarida dels fruiters
Les branques de pomeres, pereres, nespres i presseguers estan plenes de fruits en desenvolupament. Quan tinguin entre 8 i 10 mil·límetres, descàrrega les més bigarrades i elimina els fruits deformes, així obtindràs fruita més gran i de millor qualitat. Alhora milloraràs el desenvolupament equilibrat de l'arbre.

Tutors per les enfiladisses
Les mates de pèsols, faves i mongetes verdes han crescut prou i necessiten tutors i suports per enredar i oferir en poc temps una bona collita. Pots utilitzar canyes creuades, malles... Sembres i trasplantaments Durant la primera quinzena del mes pots seguir sembrant les mateixes hortalisses de març, però també carabassons i cogombres. I ja pots portar al terreny (repicar) plançons d'api, tomàquet, porro, ceba i enciam.

Collites d'abril
Aquest mes pots recollir el fruit de les sembres de l'any passat: cols de cabdell, llombardes, bròquil, coliflors, faves, espinacs i patates primerenques.

Com aconseguir una 'catifa' verda
Si les cures que li has dedicat al febrer i març no han donat el resultat que desitjaves i vols una gespa impecable, encara pots plantar pans o ressembrar sobre el terreny lleugerament humit, cobrint amb una capa fina d'humus i rasclonant. No oblidis les males herbes (pots utilitzar un herbicida antigerminant), i passa el tallagespa més seguit. També pots aplicar un fertilitzant ric en nitrogen. Vine al teu Garden Vivers Ernest i estarem encantats d'assesorar-te!
Flors per a la primavera tardana i l'estiu
Al centre de jardineria Vivers Ernest trobaràs tota una varietat de plantes de temporada i vivaces que floreixen a la segona meitat de la primavera i l'estiu: geranis i gitanilles, alegries guineanes, petúnies... Ompliran de color el teu jardí i la teva terrassa. Per això hauràs de preparar el terreny trencant la crosta superficial amb una aixada, alhora que ho netejes de males herbes; has d'aplicar adob orgànic i regirar la terra.

Abril també és un mes ideal per sembrar en la terra neta i adobada llavors de les plantes de temporada d'estiu: caputxines, calèndules, roselles, etcètera. Rega a continuació.

Podar i esqueixar els arbustos que ja han acabat de florir
D'abril a juny s'han de retallar, si cal, els arbustos de floració primaveral que ja hagin conclòs la seva floració. Ja que marquen botó floral d'un any a un altre, fer-ho en un altre moment arriscaria la floració de la següent primavera. És el cas de liliums, viburnum i molts altres arbustos i enfiladisses. Aprofita la poda per obtenir esqueixos; molts d'aquests arbustos es reprodueixen així.

Vigila el reg de les acidòfiles
Azalees, rododendres i Pieris japonica, totes les acidòfiles que floreixen a la primavera, necessiten un sòl humit (no entollat). Les seves arrels fines i superficials les fan molt sensibles a la falta d'aigua, sobretot si es cultiven en test. Si està en test, és millor regar submergint-la en una galleda amb aigua uns deu minuts. Per cert, si vols trasplantar, fes-ho ara.

Nova aportació d'adob
Els arbres, arbustos, enfiladisses i tanques han de rebre una nova ració d'adob complet, ric en potassi. Rega a continuació.

A cada planta, la seva ració d'aigua No per ser la majoria de les espècies d'interior d'origen tropical, cal regar molt. Cada planta exigeix la seva pròpia ració d'aigua. Per això, així com les falgueres, el Ficus pumila i els espatifiliums, calatees, crotones i Fittonias necessiten un substrat humit (si bé no totes en el mateix grau), la majoria prefereix que entre reg i reg es deixi assecar el substrat, entre elles el Ficus benjamina, les sansevierias, dràcenes, esparregueres i alocasias, la Dieffenbachia i palmeres com la Chamaedorea. L'excés d'aigua provoca l'aparició de malalties fúngiques, que es manifesten com taques a les fulles o podridura.
• No deixis d'aportar humitat ambiental per mitjà de polvoritzacions: totes les plantes d'interior la necessiten i l'agraeixen sempre.

Renova el substrat
Les plantes d'interior agrairan una renovació si més no parcial del substrat esgotat per afrontar millor aquests mesos de desenvolupament. Retira la capa superior de terra (el gruix dependrà de la mida del test) amb compte de no ferir les arrels, i substitueix-la per un substrat per a plantes d'interior. Rega a continuació.

Si han crescut massa...
Si la Dracena s'han fet massa alta, dóna-li un bon tall a mitja alçada. La planta originària emetrà nous brots. Posa en aigua l'extrem tallat, o unta amb hormones d'arrelament i enterra-ho en una barreja humida de sorra i humus, fins que arreli.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *