Tasques del mes: Gener
gener 19, 2019
Fuites del bosc al jardí de casa
Omple el teu jardí de fruits del bosc
desembre 19, 2019

5 trucs infal·libles per fer que la teva poinsettia duri després de festes.

Les poinsetties estan més de moda que mai

Si questes darrers setmanes heu passat pel garden, ja haureu vist que, a banda del tradicional en vermell, la botiga s’ha omplert de ponsèties amb altres tonalitats, com el blanc, rosa, groc pàl·lid, nudes, etc.
També us hem mostrat a les nostres xarxes socials boniques composicions amb aquestes plantes típicament nadalenques.
El que molta gent no sap, és com conservar-les més enllà de les festes de Nadal.
Si be és una planta delicada de fulla caduca, pot tornar a florir de nou.

Per això, ens hem decidit a escriure
5 trucs infal·libles per fer que la teva ponsètia duri després de festes.

NO LI AGRADA NI EL FRED NI LA CALOR

A l’hivern col·loca-la a l’interior, però mai prop d’una font directa de calor o prop de un radiador. Tampoc la posis en el racó més fred de la casa, perquè no s’hi sentirà a gust.

BUSCA-LI LA MILLOR UBICACIÓ

Col·loca-la arrecerada i protegida, lluny de corrents d’aire i sones de pas. I en una sona lluminosa, però que no li toqui la llum directa de la finestra.

REGALA ADEQUADAMENT

El reg ha de fer-se directament humitejant la terra amb una regadora per tal que aqueta quedi humida. al cap d’uns dies, quan l’aigua ja s’ha evaporat, repetir l’operació. No regar mai per immersió o mullant les fulles. Cal vigilar que no quedi aigua estancada en el fons del test, que podria fer que es podreixi.

TREU-LA A L’EXTERIOR

Quan les temperatures ja siguin una mica més suaus ( per sobre els 12ºC), pots treure-la a l’exterior, en un lloc arrecerat, protegit de la llum directa i la corrent d’aire. Al ser una planta caduca, arribarà a quedar nua, amb un aspecte quasi moribund sense flors ni fulles de colors ni fulles verdes.

PODA-LA A LA PRIMAVERA

A la primavera la pots tallar a uns 8-10cm, per tal que agafi tota la força per tornar a florir de nou a la tardor i que estigui esplendorosa el proper Nadal.
T’atreveixes amb aquest repte?
Segueix aquests senzills consells. Tenir cura d'una planta i fer que torni a florir, és un petit repte que pot aportar gans satisfaccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *