Regals pel Dia del Pare
març 16, 2018
Tasques Abril
abril 3, 2018

Antiparàsits: Salut del Gos a la Primavera

www.instagram.com/bigbigbaloo/

La primavera és una de les estacions de l’any més esperades i un moment clau, per cuidar la salut del gos. Les plantes i flors es desperten, els dies comencen a allargar-se, i la pujada de temperatures és una autèntica invitació a gaudir més de l’aire lliure i del camp.

Antiparàsits a la Primavera, protegir al teu gos.
El que pels humans és un canvi de clima que incita a gaudir, pot passar-li factura al nostre gos si no estem pendents d’ell. D’una banda, perquè l’alimentació serà funamental per a ell en aquesta època de canvi. Però, sobretot, perquè amb el despertar de la naturalesa també fan la seva aparició aquests enemics naturals del gos: els paràsits.

Uns que, a més de resultar molests, poden comprometre la salut del gos i que haurem d’evitar amb l’ús d’antiparàsits.

 

PARÀSITS EXTERNS DEL GOS: DE QUIN PROTEGIR-LO

Encara que el ventall d’insectes que poden afectar el nostre gos és ampli (vespes, abelles o aranyes entre d’altres), la veritat és que són dos els enemics per excel·lència del gos: puces i paparres. Dos paràsits que, a més de les molèsties que provoquen, són responsables del contagi de malalties que poden resultar fins i tot mortals pel gos. Una bona raó no solament per evitar la seva presència en el nostre gos sinó, també, per erradicar-les en cas que hagin decidit formar part d’ell.

Atendre als senyals és una forma d’evitar que els paràsits puguin comprometre la salut del nostre gos
A aquests dos clàssics se’ls suma la Leishmània: una malaltia de caràcter mortal transmesa per la picada de mosquits que, si bé compta amb vacuna profilàctica, aquesta no és suficient per evitar el desenvolupament d’aquesta malaltia (que, una vegada contreta, acompanyarà al nostre gos durant tota la seva vida). Malgrat la seva efectivitat, la veritat és que l’ideal és sumar a aquest tractament veterinari l’ús d’uns altres antiparasitaris externs que ajudaran al fet que el nostre gos estigui completament protegit.

Al Centre de Jardineria Vivers Ernest, trobaràs un gran ventall de productes per prevenir-los i/o combatre’ls.

 

QUATRE CONSELLS PER ESCOLLIR L’ANTIPARASITARI MÉS ADEQUAT

Triar l’antiparasitari més adequat ens permetrà mantenir protegit al nostre gos; i, lluny de ser alguna cosa secundària, és tan important fer-ho correctament com el fet que ell compti amb la seva aplicació. Per a això, et proposem una sèrie de pautes que hauràs de tenir en compte per decantar-te per un antiparasitari o un altre i, fins i tot, per combinar l’efecte de varis d’ells.

Edat i pes del gos
Saber el pes del nostre gos és important per triar el seu antiparasitari, ja que la gran majoria d’ells estan pautats en funció dels quilos de l’animal a protegir sobretot quan es tracta de pastilles o pipetes. És important saber que l’administració de qualsevol antiparasitari no ha de fer-se mai en cadells menys de set setmanes, i que el seu ús en femelles gestants o lactants està restringit (no tots els antiparasitaris es poden aplicar), per la qual cosa l’ideal és consultar als nostres companys de Mascotes en aquest cas particular.

Hàbits del nostre gos
No és el mateix protegir a un gos que viu en ciutat i solament passeja pel parc, que a un que gaudeix d’un jardí o de llargs passejos pel camp. Per això, és important escollir els productes que necessiti en funció de l’exposició que pugui tenir als paràsits. A més, en aquest apartat haurem de contemplar també si el mètode antiparasitari que triem permet determinades coses que poden formar part de la rutina del gos (com per exemple, mullar-se).

 

 

Durada de l’efecte de l’antiparasitari
Mentre alguns compten amb cobertures d’un mes, uns altres antiparasitaris són més longeus i poden protegir al nostre gos fins passats els vuit mesos. Per aquest motiu i per evitar qualsevol buit de protecció (que, no ho dubtis, van aprofitar els paràsits per acostar-se a ell) l’ideal és tenir un calendari visible a casa per saber quan hem de reposar el seu antiparasitari. D’aquesta manera, no solament serem amos responsables sinó que a més estarem garantint que la seva salut estigui a tot moment vigilada.

Triar un producte el més complet possible
Avui dia, és possible trobar antiparasitaris que protegeixen no solament contra puces en qualsevol dels seus estats vitals (larves) sinó que, a més, hi ha alguns específics que tanquen el cercle de protecció sent eficients també contra paparres i leishmània. L’ideal és decantar-nos per un producte que li doni cobertura plena i, en cas que no ho faci, complementar-ho amb l’ús de pipetes o pastilles específiques (para això últim, gens com consultar al nostre veterinari quines són les més adequades) o, fins i tot per a moments puntuals, d’escumes repulsives de paràsits.

Quatre claus per aconseguir un únic objectiu: mantenir al nostre gos protegit d’aquestes molestes agressions externes que comprometen la seva salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *